A la carte
Voorgerechten
Rilette van eend
€13.50- Paté van eend/zuurkool/aceto/pecan noten
Zalmfilet
€13.25- Gemarineerd/ rode biet/ limoenmayo/ citroenschuim
Salade Chef
€12.50- Salade/ feta/ gerookte kip/ nootjes/ spekjes/ knoflookdressing
Carpaccio
€13.50- Rauwe ossenhaas/ Parmezaanse kaas/ spekjes/ pijnboompitjes/ (+eendenlever €5.-toeslag)
Garnaalkroketten
€14.00- Kroketten/ gefrituurde peterselie/ citroen/ Limburgse mosterdsaus/ pluksla
Entree “De Rosier”
€14.50- Vier voorgerechten op een plateau geserveerd, een topper!
Geitenkaas & pompoen (V)
€12.75- Pompoen/ pasta/ salie/ geitenkaas/ hazelnoot
Tempura van buikspek
€12.95- Knolselder/ jeneverbes/ grove mosterd
Soepen
Pompoensoep
€9.00- Wortel/knolselder/bosui
Tomatensoep (kan vegetarisch)
€8.00- Tomatensoep/ kruiden/ gehaktballetjes/ room
Soep van het moment
€8.50- Dagelijks wisselend
Vis- en vegetarische gerechten
Snoekbaarsfilet
€22.50- Zuurkool/ kastanjechampignon/ beurre blancsaus
Schelvisfilet
€20.50- Kruidenkorst/ citroen/ kappertjes/ peterselie
Scampi’s in ‘t look
€19.75- Scampi’s in olie/ verse knoflook/ peterselie/ champignons/ brood om te dippen!
Fish & Chips
€18.50- Krokant gebakken in een jasje/ remouladesaus/ frites/ citroen
Winterse strudel( vegetarisch)
€18.50- Quinoa/zoete aardappel/pecan/feta/tomaat/curry madras
Kaas fondue ( vegetarisch)
€19.50- Abdijkaas/ seizoengroenten/ brood/ tomaatjes
Zeeuwse mosselen
€25- Mosselen gekookt in wijn, bier of knoflook & room/ garnituur
Vleesgerechten
Wildtrio
€26.00- Haas-hert-zwijn/wildgarnituur/ rode portsaus
Hazenpeper
€23.50- Op Grootmoederswijze/ wildgarnituur
Dagelijkse kost
€Dagprijs- Vis, vlees of vegetarisch
Gentse Stoverij
€18.50- Stoofvlees/ Westmalle dubbel/ paddenstoelen/ puree
Entrecote Bearnaise
€21.50- Gegrild steak met huisgemaakte bearnaise saus
Oosterse ossenhaaspuntjes
€21.00- Gewokte runderhaaspunten/ ketjapsaus/ groenten/ rijst
Saté van kippedijen
€16.50- Gemarineerde kippendijen/ huisgemaakte pinda-sojasaus/ kroepoek (dinsdag: satéavond, € 13,50 )
Tournedos Natuur
€27.50- Gebakken biefstuk van de haas
- Pepersaus of champignonroomsaus €3 toeslag
- Met eendenlever en portsaus €8,00 toeslag
Vlaamse ribkes
€19.50- Sparerib/ zoet pittige saus van ketjap/ chilisaus
- (Iedere maandag voor 23.50- p.p. onbeperkt)
Belgisch bier & Burgers
“Rosier Burger”
€18.50- Gegrilde Black Angus Burger/ abdijkaas/ tomaat/ augurk / sla/ bacon/ basilicumdip/ broodje
- Bier tip; Affligem Blond
Vegetarische burger
€18.50- Groente burger/ abdijkaas/ tomaat/ augurk / sla/ gefrituurde ui/ mosterddip/ broodje
- ( Bier tip; De Koninck )
maaltijdsalades (incl. frites)
Salade chef
€19.50- Kip, feta, nootjes, spekjes, knoflookdressing
Carpacciosalade
€19.50- Truffel, spekjes, pitjes, kaas
Geitenkaas & pompoen
€19.50- Pompoen/pasta/hazelnoot/salie
Dessertkaart
Mokka crepes
€9.00- Chocoladesaus/mokka ijs/vijgen/flensjes
Creatie van banaan
€9.00- Drie bereidingen/pinda/kokos/ijs
Crème brulee
€8.00- Heeft geen uitleg nodig...
Karamelcrunch
€8.50- Kletskoppen/ karamel-ijs/ toffeesaus/ slagroom
Dame Blanche
€8.00- Vanille-ijs/ chocoladesaus/ slagroom
Belgische abdijkazen
€10.00- Belgische abdijkazen/ vijgen brood/ gember/ appelstroop
- Tip, glas rode port!
Dessert “De Rosier”
€10.00- Vier kleine nagerechten samengesteld door onze keukenbrigade! Een niet te missen topper!
Luikse wafel
€9.00- Wafel uit de oven/ vanille-ijs/ slagroom/ warme kersen
Desserts Menu Suske
- Crème brulee of dame blanche of koffie Rosier
Desserts menu Wiske
- Dame blanche, klein kaasplankje of karamelcrunch
- Koffie, cappuccino, espresso of thee de luxe…… uitbreiding klein koffielikeurtje, slagroom, bonbons en brownie vanaf 4,50
- Franse/ Italiaanse/ Spaanse/ Irish koffie / la Chouffe koffie/ Baileys koffie/ Dom koffie/ Dutch koffie vanaf 5,75