Voorgerechten

Salade du Chef 8,75

Salade/ feta/ gerookte kip/ nootjes/ spekjes/ knoflookdressing

Carpaccio 9,50

Rauwe ossenhaas/ Parmezaanse kaas/ spekjes/ pijnboompitjes/ basilicumdressing

(carpaccio met truffelmayonaise en eendenlever €4, – toeslag)

Garnaalkroketten 11,50

Kroketten/ gefrituurde peterselie/ citroen/ Limburgse mosterdsaus/ pluksla

Creatie “De Rosier” 11,95

Vier voorgerechten op een plateau geserveerd, een topper!

Salade “wat de pot schaft” 10,50

Laat u verrassen door de creativiteit van onze koks!

Charcuterie 11,75

Belgische vleessoorten/ uiencompote/ toast/ truffeldip

Mechelse viskoekjes 9.00

Huisgemaakt van kabeljauw/ salade/ limoendip/ kappertjes

Zalmcarpaccio 10,00

Verse groene pesto/ rucola/ kappers/ citroen/ pitjes

 

Soepen

Tomatensoep 4,75

Tomatensoep/ kruiden/ gehaktballetjes/ room

Soep van de dag 5,50

Dagelijks wisselend

Bisque d’homard 7,50

Huisgemaakte kreeftensoep/ crouton/ room/ garnaaltjes

Witloofsoep 6,50

Romige witlofsoep/ hesp/ peterselie/ room

 

Vis- en Vegetarisch gerechten

Scampi’s in ‘t look 18,50

Scampi’s in olie/ verse knoflook/ peterselie/ champignons/ brood om te dippen!

Slibtongetjes ( twee 17,95 – drie 22,95 )

Krokant gebakken slibtong/ remouladesaus/ warme groenten/ citroen

Zeeuwse Mosselen 19,75 ( tot April, dan stopt het seizoen )

Gekookt in bier, wijn of met knoflook & room….Drie sausjes/ frites & salade

Catch of the Day …..Dagprijs€

Vraag ernaar bij onze medewerkers

Ajuinentaart ( vegetarisch )15,50

Taart van ajuinen/ knoflook/ Belgische kaassaus/ gepofte cherrytomaten

Skreifilet 18.50

Winter kabeljauw/ saus van prei/ krokantje van gandaham

 

 

 

Vleesgerechten

Kalfssukade 19.75

Zacht gegaard/ saus van appelstroop en de Koninck/ eendeleverkrullen

Vidé van kip 15.50

Pastei van kippedijen/ paddenstoelen/ uitjes/ bladerdeegbakje

Varkenshaas 17.50

Gevuld met abdijkaas/ Gandaham/ romige pestosaus

Kalfslever 17.75

Gebakken met ui en spek/ kalfsjus/ peterselie

Entrecote met trappistenkaas 18,50

Gegrild/ gegratineerd met trappistenkaas/ kriekenbiersaus

Oosterse ossenhaaspuntjes 16,50

Gewokte runderhaaspunten/ ketjapsaus/ groenten/ rijst

Saté van kippedijen 12,50

Gemarineerde kippendijen/ huisgemaakte pinda-sojasaus/ kroepoek

(dinsdag: satéavond, € 10, – )

Dagelijkse kost …..Dagprijs

Wisselend vleesgerecht… vraag ernaar

Tournedos Natuur 21,50

Gebakken biefstuk van de haas

*Pepersaus, bearnaise of champignonroomsaus 2,50 toeslag

*Met eendenlever en portsaus 6,00 toeslag

 

 

 

 

 

Belgisch bier & Burgers

 

“Rosier Burger” 14,75

Gegrilde Black Angus Burger/ abdijkaas/ tomaat/ augurk / sla/ bacon/ basilicumdip/ broodje

( Bier tip; Affligem Blond )

“Iberico Burger” 14,75

Gegrilde Burger van het “Iberico” varken/ truffelmayonaise/ tomaat/ sla/ rode ui-compote/ bacon/ broodje ( extra eendenlever +4, -)

( bier tip; Seef )

 

 

Dessertkaart

Leuvense broodpudding 7,50

Warme broodpudding/ crumble van stroopwafel/ amandel-ijs

Karamelcrunch 6,25

Kletskoppen/ karamel-ijs/ toffeesaus/ slagroom

Dame Blanche 5,00

Vanille-ijs/ chocoladesaus/ slagroom

Belgische abdijkazen 8,75

Belgische abdijkazen/ vijgen brood/ gember/ appelstroop

( Tip, glas rode port? )

Dessert “De Rosier” 8,25

Vier kleine nagerechten samengesteld door onze keukenbrigade! Een niet te missen topper!

Luikse wafel 6,50

Wafel uit de oven/ vanille-ijs/ slagroom/ warme kersen

Mon Chou taart 7.00

Hartige taart van krieken en roomkaas/ wit chocolade-ijs/ slagroom

Desserts Menu sympathiek

Crème brulee of dame blanche of koffie Rosier

Desserts menu Plesant

Dame blanche,of Luikse wafel of klein kaasplankje of karamelcrunch

 

*Koffie, cappuccino, espresso of thee de luxe…… uitbreiding klein koffielikeurtje, slagroom, bonbons en brownie vanaf 4,50

*Franse/ Italiaanse/ Spaanse/ Irish koffie / la Chouffe koffie/ Baileys koffie/ Dom koffie/ Dutch koffie vanaf 5,75