A la carte
Voorgerechten
Forel & zalm
€13.50- Gerookt/mousse/limoen/brioche
Crispy lam
€13.00- Gegrilde paprika/courgette/Tzatziki/little gem
Salade Chef
€12.50- Salade/ feta/ gerookte kip/ nootjes/ spekjes/ knoflookdressing
Carpaccio
€13.50- Rauwe ossenhaas/ Parmezaanse kaas/ spekjes/ pijnboompitjes/ (+eendenlever €5.-toeslag)
Garnaalkroketten
€14.00- Kroketten/ gefrituurde peterselie/ citroen/ Limburgse mosterdsaus/ pluksla
Entree “De Rosier”
€14.50- Vier voorgerechten op een plateau geserveerd, een topper!
Salade watermeloen (V)
€11.75- Feta/basilicum/aceto/notenmix
Eendenborst
€12.75- Gerookt/mango/hazelnoten/schorseneren
Soepen
Romige palingsoep
€9.50- Licht gerookt/bosui
Tomatensoep (kan vegetarisch)
€8.50- Tomatensoep/ kruiden/ gehaktballetjes/ room
Soep van het moment
€8.50- Dagelijks wisselend
Vis- en vegetarische gerechten
Brochette
€19.75- Zalm/victoriabaars/kabeljauw/roze-pepersaus
Hele zeebaars
€22.50- Gegrild/ venkel/limoen/kruidenolie
Scampi’s in ‘t look
€20.75- Scampi’s in olie/ verse knoflook/ peterselie/ champignons/ brood om te dippen!
Fish & Chips
€18.50- Krokant gebakken in een jasje/ remouladesaus/ frites/ citroen
gele curry ( vegetarisch)
€19.00- Rijst/wokgroenten/cassave/komkommer/cashewnoten
Pasta Arrabbiata (vegetarisch)
€19.00- Linguine pasta/pittige tomatensaus/burrata/basilicum
Zeeuwse Mosselen
€26.00- Gekookt in wijn, bier of knoflook en room
Vleesgerechten
Rib-Eye
€23.75- Runder Rib Eye/ Beurre Maitre
Varkenshaas
€21.00- Gevuld/ brie/Parmaham/honing mosterdjus
Dagelijkse kost
€Dagprijs- Vis, vlees of vegetarisch
Gentse Stoverij
€18.75- Stoofvlees/ Westmalle dubbel/ paddenstoelen/ puree
Entrecote Bearnaise
€21.50- Gegrild steak met huisgemaakte bearnaise saus
Oosterse ossenhaaspuntjes
€21.00- Gewokte runderhaaspunten/ ketjapsaus/ groenten/ rijst
Saté van kippedijen
€16.50- Gemarineerde kippendijen/ huisgemaakte pinda-sojasaus/ kroepoek (dinsdag: satéavond, € 13,50 )
Tournedos Natuur
€28.50- Gebakken biefstuk van de haas
- Pepersaus of champignonroomsaus €3 toeslag
- Met eendenlever en portsaus €8,00 toeslag
Vlaamse ribkes
€19.50- Sparerib/ zoet pittige saus van ketjap/ chilisaus
- (Iedere maandag voor 23.50- p.p. onbeperkt)
Belgisch bier & Burgers
“Rosier Burger”
€18.50- Gegrilde Black Angus Burger/ abdijkaas/ tomaat/ augurk / sla/ bacon/ basilicumdip/ broodje
- Bier tip; Affligem Blond
Vegetarische burger
€18.50- Groente burger/ abdijkaas/ tomaat/ augurk / sla/ gefrituurde ui/ mosterddip/ broodje
- ( Bier tip; De Koninck )
maaltijdsalades (incl. frites)
Salade chef
€19.75- Kip, feta, nootjes, spekjes, knoflookdressing
Carpacciosalade
€19.75- Truffel, spekjes, pitjes, kaas
Salade watermeloen
€19.75- Feta/basilicum/aceto/notenmix
Eendenborst
€19.75- Gerookt/mango/hazelnoten/schorseneren
Dessertkaart
Parfait
€9.50- Ijs van tijm & honing/bosvruchten/merenque
Chocolademousse
€9.50- Witte chocolade/framboos/kinder bueno
Crème brulee
€8.00- Heeft geen uitleg nodig...
Karamelcrunch
€8.50- Kletskoppen/ karamel-ijs/ toffeesaus/ slagroom
Dame Blanche
€8.00- Vanille-ijs/ chocoladesaus/ slagroom
Belgische abdijkazen
€10.00- Belgische abdijkazen/ vijgen brood/ gember/ appelstroop
- Tip, glas rode port!
Dessert “De Rosier”
€10.00- Vier kleine nagerechten samengesteld door onze keukenbrigade! Een niet te missen topper!
Luikse wafel
€9.00- Wafel uit de oven/ vanille-ijs/ slagroom/ warme kersen